Into D’mentia

Into D’mensia is een bijzonder project met de bedoeling mensen bewust te maken hoe lastig en verwarrend het leven kan zijn wanneer je lijdt aan dementie. Je bent een hoofdrolspeler in een interactief verhaal waarin je de eerste tekenen van dement worden ervaart. Door gebruik te maken van video, interactieve touchscreens, light en natuurlijk geluid, krijg je een indringende inkijk van hoe het voelt om de controle te verliezen over de dagelijkse gang van zaken.
Dit project is gerealiseerd door Ijsfontein. SonicPicnic maakte alle geluiden die te horen zijn tijdens deze experience. Meerdere speakers zijn onzichtbaar ingebouwd in de ruimte, daarnaast draag je zelf nog een tuigje met draadbare speakers van waaruit je innerlijke stem klinkt. Deze installatie reist langs zorgcentra door het hele land.

sounddesign

Scroll to Top