Egyptische Magie

Zaterdag 4 december is de documentaire ‘Egyptische Magie’ te zien in het tv-programma AVRO Kunstuur. De documentaire duurt een half uur en wordt uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur op Nederland 2.

De langere documentaire wordt vertoond in de tentoonstelling Egyptische Magie in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Magische praktijken van de oude Egyptenaren
‘Egyptische Magie’ is gemaakt in het kader van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden. U ziet mooie beelden van, en hoort boeiende verhalen over de topstukken van de tentoonstelling, met een uitgebreide toelichting van conservator en samensteller van de tentoonstelling Maarten Raven. Hij vertelt over de magische praktijken van de oude Egyptenaren en waarom magie zo’n grote rol speelde in hun dagelijks leven. Ook zijn collega-conservatoren uit het Louvre en het British Museum komen aan het woord.

SonicPicnic maakte sound design voor de animaties en deed de audionabewerking en mixage voor de complete documentaire.

Scroll to Top